קהילת דרכי נועם – רמת השרון
אודות
קהילת דרכי נעם נוסדה בשנת 1981 ברמת השרון. חלוצי המייסדים היו: משה רביד וברנדה אלוני. גרעין המייסדים פעל רבות בהקמה ובקידום הקהילה. ההתכנסויות הראשונות היו באולם הספורט של בית-ספר "תיכון ע"ש רוטברג" ברמת השרון. אל המייסדים הצטרף הרב יהורם מזור אשר כיהן כרב הקבוע של הקהילה במשך 25 שנים. חזן הקהילה בחגי תשרי, היה אריה אפשטיין.
מספר שנים לאחר הקמתה, נקשרה הקהילה ביחסי קהילה-אחות עם קהילת "סולל" במיסיסוגה ,Mississauga קנדה. מערכת יחסים זו, כללה בין השאר, גם ביקורים הדדיים הנמשכים עד לימים אלו.
פעילות הקהילה לאורך שנים הלכה והעמיקה. לצד תפילות ערב שבת קבועות, ניתן למנות מגוון רחב של אירועים מרכזיים: טקסי בת ובת מצווה; ציון חגי ישראל ומועדיו; חוגי לימוד ובתי מדרש; טיולים; ערבי תרבות בראש חודש; סופי שבוע קהילתיים; קונצרטים; הוצאת עלון חודשי; ארגון תרומות לגופים נצרכים במיוחד בתוך רמת השרון ובשיתוף עם אגף הרווחה העירוני.
במשך השנים הקהילה הלכה והתרחבה. חברים חדשים הצטרפו; בני ובנות מצווה חגגו את חגם; אימהות ואבות עלו לתורה והחגים קיבלו גוון חדשני, תוסס, מרגש ומעניין. סבים וסבתות, הורים וילדים נחשפו לתפילה שוויונית חמה ומקבלת, מסורתית וגם ישראלית עדכנית, פתוחה לשינויים ונושמת את רוח המסורת היהודית יחד עם רוח התקופה. החשיפה הזו הינה כה משמעותית עבור רבים מאוד, וחלקם בוחרים להצטרף לקהילה לאחר הטקס, ומגיעים לחגוג אתנו את חגי ישראל.
בשנת 1997 נבחרה אילנה דותן ליושבת ראש הקהילה. מאז היבחרה ועד עתה, נושאת אילנה בעול העיקרי של הנהגת הקהילה בהיבטים הארגוניים, הרוחניים והתרבותיים. היא עושה זאת בסיוע מוקפד ואוהב של בן זוגה, יואב.
בשנת 2007 – בתום תפקידו של הרב יהורם מזור, הגיעה לקהילה הרבה סטייסי בלנק ששירתה בתפקיד עד שנת 2012. הרבה סטייסי, הזרימה דם חדש לקהילה ותרמה רבות בעודדה הצטרפות משפחות צעירות.
בשנת 2012 החליף אותה הרב אלי לוין המשמש גם היום בתפקיד רב הקהילה. הרב אלי הכניס רוח חדשה ואנרגיה מרובה. בחכמתו וביוזמתו, עוצבו מחדש סדרי התפילות ועודכנו תכני טקסים, הנכללים במחזור החיים של הקהילה. מספר טקסי בר/ת מצווה עלה באופן משמעותי. עובדה זו, הביאה להפצת הבשורה של יהדות ישראלית -שיוויונית -ליברלית לאנשים רבים מהמגזר החילוני. ריבוי הטקסים גרם בעקיפין, גם ליציבותה הכלכלית של הקהילה.
לאחר מאבק עיקש וממושך לקבלת הקצאה של הקרקע לבניין, ומאמץ של שנים של גיוס משאבים ובנייה הדרגתית של המבנה, עברה הקהילה בשנת 2013 למשכנה הקבוע לבית הכנסת ברחוב יבנה. בעזרת תרומות רבות, מחברי הקהילה ומחוץ לה, ובמיוחד תרומתם הנדיבה של משפחת ורטהיימר, הוקם הבניין המפואר של בית הכנסת הנושא את שמה של אם המשפחה גב' ברברה.
את בית הכנסת תכנן האדריכל סעדיה מנדל ז"ל. מנהל פרויקט הבינוי, בהתנדבות מלאה, היה חבר הקהילה איציק משה. את כל הפרוייקט, הובילה וניווטה אילנה דותן – יו"ר הקהילה.
יצוין כי הקהילה נוסדה ופועלת במסגרת התנועה הרפורמית בישראל ונתמכת על ידה. כל רבניה למדו והוסמכו בתוכנית לרבנות ישראלית ב- Hebrew Union College” “בירושלים.
משנת 2018 הכירה עיריית רמת השרון בחשיבותה של הקהילה לצורך קבלת תמיכה כספית לפעילות תרבותית וחינוכית עבור תושבי העיר.
רבני הקהילה
1981- 2007 הרב יהורם מזור
2007 – 2012 הרבה סטייסי בלנק
2012 – הרב ד"ר אלי לוין
צילומי שמוליק חזן:
צילומי שמוליק חזן
השארנו אור הלילה בבית הכנסת כחלק מפרויקט זיכרון ושותפות.
80 שנה לליל הבדולח.
קבלת שבת. כאן זו חוויה שונה מזו שהציבור מכיר. גברים ונשים יושבים יחדיו, אין הפרדות ואין מחיצות. הרב מתפלל ושר לקהילתו במיקרופון פתוח. הרב עומד עם הפנים לקהל כשגבו מופנה לארון הקודש, דבר שלא נתפש אצל האורתודוקסים. בנוסף נערך טקס הדלקת הנרות על ידי אימהות של בני/בנות המצווה, שעולים/ות למחרת לתורה.
נעמי ליפשיץ _ חזנית שלנו לחגי תשרי תשע"ו. אצל האורתודוקסים לנשים אסור לקרוא בתורה, ואילו אצל הרפורמים אישה יכולה להיות רבה או חזנית, לקרוא בתורה ולהתעטף בטלית..